Joyce Louiza

De meeste mensen om me heen noemen mij een multi-talent. Dat komt omdat ik nieuwsgierig blijf naar nieuwe dingen en ook niet bang ben om iets uit te proberen. Ik ga uitdagingen met aandacht aan waardoor ik er vaak iets moois van kan maken. Zo ben ik met tekenen begonnen en als vervolg ook met deze tekeningen gaan experimenteren in korte video’s. Mijn motto is: ‘ Keep your mind open and your curiosity high


In de samenwerking ben ik sociaal, empathisch en positief, zowel in mijn werk als in prive. Ik omschrijf mezelf als een “bezige bij” omdat ik naast mijn werk tijd maak voor schrijven, sporten, vrienden en familie en uiteraard nieuwe dingen oppakken. In de zomer van 2021 heb ik bijvoorbeeld een kunstroute georganiseerd wat per fiets leidt langs een paar mooie kunstobjecten op straat in de stad Groningen.


Waarom Kuma-Libertat? Ik kom van oorsprong van de Antillen, wat ook mijn inspiratie was voor de Katoenplant in mijn achtertuin. Kuma was de naam die ik bedacht voor mijn personage, en haar dochter die ik vrijheid geboren werd noemde ik Libertat (=vrijheid). Zodoende ontstond de link tussen deze twee namen voor ons project. Met Kuma Libertat hoop ik een podium te maken voor vrijheid en het omarmen van wie je bent.