Pieter Kole

Vrienden, familie en collega’s omschrijven mij als muzikaal, behulpzaam, positief, geduldig, enthousiast en sociaal, een bruggenbouwer. Ik ben altijd actief betrokken bij de ontwikkeling van mijn werkomgeving, sta open voor nieuwe uitdagingen en inzichten en wil graag leren. Ook kan ik goed samenwerken en vind ik integriteit erg belangrijk. Ik ben analytisch, creatief en hou naast de details ook het grotere geheel in de gaten. Het (muzikaal) coachen en begeleiden van mensen geeft me energie. Mijn kernwaarden zijn Aandacht, Balans en Creativiteit.


Mijn muzikale interesse is erg breed en omspant qua orgel- en koormuziek alle stijlperioden. Bach en Franck hebben mijn bijzondere aandacht en ik heb een voorkeur voor hedendaagse muziek en ‘Minimal Music’ (bijvoorbeeld Philip Glass). Ook heb ik grote affiniteit met de Anglicaanse muzikale traditie.

Mede vanuit dit werk vind het leuk om muziek en computer te combineren. Met behulp van de taal Chuck experimenteer ik met computer compositie en af en toe bespeel ik virtuele orgels (samples) in Hauptwerk.


Via Kuma Libertat werk ik samen met Joyce Louiza om verschillende kunstvormen met elkaar te combineren tot nieuwe creaties.